Gebruiksaanwijzing

De Sinterklaasviering is in onze familie traditiegetrouw bijzonder ingewikkeld. Niet alleen mag een ieder meerdere cadeautjes tegemoetzien, maar elk pakje wordt verstopt en moet gezocht worden middels een fopcadeau. In een dergelijk nepgeval zit dan meestal een bijzonder ingewikkelde, op de persoon toegesneden puzzle. Dat kan van alles zijn en uitmonden in: een graaf-opdracht in de tuin, een geheime link op internet, een telefoontje naar een geef Frysk sprekende hulp-Piet, een cryptogram oplossen, een knopentouw ontwarren, een soort spijkerschrift vertalen ….

Dit jaar deden we het simpel. Ieder maar een paar surprises met een gedichtje. Heel geslaagd en vooral minder vermoeiend. Ik vond in de zak van Sinterklaas een mini-friteuse. Nu ben ik niet zo’n friteur want ik kook liever gezond. Maar als ongeregelde recepten-bedenker van dit weblog 1-2-3 gedichten en gedachten is een frituurbeurt af en toe toch wel nodig. Vind Pieterbaas blijkbaar. Alleen: nu stelde de gebruiksaanwijzing van dit geval me voor nog ernstiger raadsels. Hier een klein stukje ervan (over de BEDIENING):

De orde. Om te bakken bereid etenswaar voor. Opende het deksel van de apparaten en de mand frituur verkrijgt. Geclassificeerd aangezien frituurwaar vulde de houder met een hoeveelheid frituur olie. Wij adviseren, plantaardige olie. De olie aan op zijn minst aan minimummarkering vult, binnen in geplaatste frituurwaar houder. De zorg in geen omstandigheden overschrijdt maximummerken.

Vast frituurvet gebruik. Als hij ten eerste in een pan op de kleine temperatuur smelt. In frituurwaar als de gesmolten uiterst zorgvuldige houder giet. Bij frituurwaar gebruik de ge-coaguleerde houder. De punctuur verwarmt hem met een voorvork. De zorg voor de mand frituur en frituurwaar de houder beschadigt niet, toen heet hem op de kleine temperatuur.

De rest van de “gebruiksaanwijzing” zal ik u maar besparen. Die was helemaal verschrikkelijk. Misschien bedenk ik ooit eens een gebruiksaanwijzing of een vertaalprogramma voor dit soort gebruiksaanwijzingen  uit een vertaalmachine.

Jofel dat je deze week weer even keek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s