De illustratie hieronder illustreert de naam van deze website. Mijn manie om haiku te gaan schrijven (ont)aardde in een forse collectie van haiku, senryu, tanka, haiga en meer van dat moois.

Nu is een haiku een vanouds een Japans volksvers en betekent: grappig ( of gek) gedicht ofwel klein gedicht. De grote Japanse traditie om aan het Keizerlijk hof, bij de gegoede stand en ook onder de burgerij dit soort veelal diepzinninge poëzie te bedrijven heeft al eeuwen overal ter wereld navolging gevonden.

YouTube-filmpje uitleg WAT IS EEN HAIKU?  http://bit.ly/UJEY4j

1-2-3 gedicht Woorden in mijn hoofd.

Elke haiku,  elke senryu is ingedeeld in VIJF, ZEVEN en VIJF lettergrepen. 1-2-3 delen dus. Hierbij zo’n vers (een senryu) in 1-2-3 talen. Vandaar de titel van deze website.

Zo’n drietalig kort vers noem ik HAIGA-TRIVAR. Haiga zijn haiku en senryu verweven met een afbeelding, met een foto dus. TRI=drie en VAR=varianten. Haiga (poëzie in foto-vorm) zijn als MAILHIT heel simpel met een e-mail te verzenden. Klik er op en benut dan de optie PER E-MAIL VERZENDEN. Via een persoonlijke opslag, foto-collecties uit een website, middels QR-codes en vooral uit de foto-albums in Google-AFBEELDINGEN is daarvoor een onuitputtelijke bron te vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s