GEEF ONS HEDEN ONS DAGELIJKS BROODJE

Plussers van de lage landen: verenigt U. Plussers-op-stand: wordt wakker. ACTIE, voor-uit, in de benen. Voor uzelf en voor de bakker. Op weg als één grijze golf, massaal naar de massamarkt. Kom mar, meteen en met z’n allen. Op zaterdagmiddag, ook als het al héél laat is en het bruinbrood uitverkocht. Beleg de broodstellingen. Val aan.

Want wij zijn niet der dagen zat maar wél de bruinbrood-loze. Is er alleen maar wit zoals meestal eindemiddag? Blijf dan dralen en drammen om het halfje bruin tot de bakker zwicht en het broodje elke dag voor u klaarligt.

We zullen ze leren……die broodbestellers, aanhangers van de Witbrood-Weggooi-Cultus. Schaamt U zich. Beter een halve aangeleerd dan een lading wit ten hele omgekeerd. Dat gaat zo maar niet: kostelijk brood voor een paar centen ge-retourd en dan de varkens ermee gevoerd? Dat kost duiten.

We komen in opstand, ook al zijn wij nog maar met z’n tweeën. Wij zijn een groep om rekening mee te houden. Toevallig! Niet voor de helft maar helemaal. Wij willen geen oud brood met taaie korst. Zó zijn we zelf al. Wij willen geen wit maar gezond bruin. Wij willen geen hele maar een halve zachte. Wij willen tweedagelijks een versgeurend, lekker lang zachtblijvend half bruinbroodje. En daar ga jij voor zorgen, bakkertje deeg.

Henk Veenstra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s