VERFLOEPT

Overkwam u dat ook wel eens? Je kreeg een goed idee en wilde dat ergens opschrijven om er later iets mee te doen. En toen ging de telefoon, je wilde eerst even een bakkie koffie drinken of kleindochtertjelief had een vraag…..en FLOEP, weg was ie. Dat vreeeselijk goede idee was jammerlijk vervaagd. En zelfs nergens meer te bekennen, hoe je ook je best deed om het weer op te diepen. Het had zich zeker ergens in een donker hoekje van de hersenpan verstopt. ONTZETTENDE ZONDE.

Dat overkomt mij als oudere vooral ’s nachts. Ik lig wel eens een uurtje of zo wakker te denken. Over van alles en nog wat: je kunt het overdag zelfs zo gek niet bedenken. Zoals de gevoeligste gedichten, een nieuw volkslied, de snedigste oneliners en diepzinnigste spreekwoorden. Maar ik doe dan niet het bedlampje aan om die geweldige vondsten even op te schrijven. O nee, want dan zou de beste vrouw van Friesland gestoord wakker worden. En helaas…. bij het ochtendkrieken ben ik alles, wat ik dacht te kunnen onthouden, tóch weer kwijt.

En ook overdag, bij voorbeeld tijdens een fietstocht, schiet me soms van alles te binnen. Maar dan, bij gebrek aan papier en pen, gaat het precies zo. Gelukkig hebben we soms de foto’s nog: zó zou je eigenlijk ook je gedachten moeten kunnen fotograferen. Touché

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s