CH 2018 Ljouwert

Leeuwarden, Culturele Hoofdstad 2018

ALS, ja ALS de Friese hoofdplaats eind dit jaar uitverkoren is om in 2018 gasten met diepgaande culturele interesses te ontvangen, dan moet er hoognodig nog aardig wat op poten worden gezet. Niet alleen zullen culturele activiteiten multi-voudig op een hoger niveau moeten worden gehesen, maar ook bijvoorbeeld huisvesting van die gasten verdient prioriteit.
Nu is er, ook meegerekend hotelkamers in de andere betrokken Friese steden en bed&breakfast-adressen in de ommelanden, beslist onvoldoende en kwalitatief tevredenstellende accommodatie voor de verwachte miljoenen gasten. En die bezoekers van heinde en verre zullen zich ook nog eens thuis moeten voelen yn it heitelân.

Qua slaapkamervermaak inclusief TV zal dat wel gaan. Want er wordt een zeer ruime keus aan Engelstalige films vertoond op de Neder-landse dwangbuis. En Duitse zenders zijn meestal ook wel bereikbaar.

Buitenkamers zie ik onze locale middenstanders NU al inspelen op begrip van de te verwachten stroom anderstaligen. HULDE. Overal worden gasten met teksten als startpeople verleid tot aankopingen in street-one, alwaar the house of shoes outdoorslaarzen in de sale heeft. Die firma SALE is trouwens alom en rondom aanwezig: ook bij men twenty, eighty eight, family shop, handyman, trends for kids, coach…..
En wat een supersale-plezier voor die Engels-kennende uitlanders om in trends for kids games te mogen aanschaffen. Dat is tenminste up to date live & life. Om niet uit te vlakken: the vans off the wall met casual jeans naast fashion in style. Of: the pieces van specsavers naast the phone house en centre superstar.

Geef intussen mijn portie hotdog maar aan fikkie. Eye wish a snack in a coffee shop.
Anna Liese

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s