Gezocht: WERKSTER voor drie½ dg/mnd.

Mijn vrouw wenst een werkster. Jawel: een werkster. Zo’n stevige tante die desgewenst zelfs om zes uur ‘s ochtends haar mouwen opstroopt om de plee te boenen. Die softly zingend de strijk doet en haar handen er niet voor omdraait om de was keurig op de plooi te vouwen.

Nu heeft mijn hartedief onder andere al een chauffeur (moi), een kok (me), een tuinman ( I ), een kassier ( myself)…….. Maar nog niet een interieurverzorgster.
Van horen en zeggen is op dat stuk niet alles koek en ei. Ons bereikten verhalen over kauwgomkauwende deernen, ruimschoots voorzien van oorkleppen die al swingend hier en daar maar niet overal een stofdoek laten wapperen. Die eerst een halfuurtje koffie met bijbehorend koekje en praatje van node hebben voordat de rubber-gehandschoende handjes uit de spreekwoordelijke mouwen komen. Die minstens twee maal per maand ongesteld ofwel ziekjes zijn en willen worden doorbetaald of voorgeschoten. Ergens was zo’n poetswicht zelfs in het bad aangetroffen: ze was zo bezweet door de fietstocht naar het werkhuis en wilde een frisse start maken *)
Waarbij de buitenboel en de strijk er bij blijft. Waarbij de toiletpotten ook niet altijd poepieschoon worden achtergelaten.

We zetten de werksterwens voorlopig maar op een zacht pitje. Want een Durtie Mindy past niet in ons straatje. Touché.

*) Wat dat betreft lijkt de kwestie op die bij de Friese Gemeente Mallingerland waar twee douches worden gebouwd voor bezwete ambtenaren. (persbericht: DRACHTEN – Diverse ambtenaren van Smallingerland komen met de fiets naar het gemeentehuis toe. Zij kunnen zich straks douchen voordat ze met hun werk gaan beginnen. De gemeente trekt 18.000 exclusief BTW uit voor twee douche- en omkleedgelegenheden).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s