…. Wie dit leest is gek ….

…. Wie dit leest is gek ….

Altijd word ik gegrepen door moeilijk meteen te vatten opschriften als: ‘KILROY WAS HERE’, ‘HIER KOMT IKKE’ ( op de etalageruit van een te verbouwen winkel), of: ‘WIE DIT LEEST IS GEK’. U denkt nu misschien: “Die onzin ga ik niet lezen. Ik ben niet gek”. Maar gek genoeg heeft u inmiddels wél een stukje verder gelezen dan: ‘wie dit leest is gek’. Een logische reden om verder te lezen was er niet. Voor U heeft deze gekke kopregel geen betekenis, want U heeft zich immers voor NIET-gek verklaard?

Wie zopas heeft gelezen: ‘wie dit leest is gek’ was in ieder geval nieuwsgierig. Nu dient de vraag zich aan WAAROM u zo nieuwsgierig was bij het lezen van: ‘wie dit leest is gek’. Ik veronderstel dat u niet wenst te weten waarom uzelf gek zou zijn. Daarom lijkt het me logisch dat u nieuwsgierig bent wie er nu dan wél gek is. Deze gedachtegang is al gek, want waarom zou een ander gek of gekker zijn dan uzelf? U moest maar niet verder doordenken over dit grote probleem. Dat doe ik ook niet. BETER VAN NIET: je zou er gek van worden. En daar passen we voor, niet waar?

Ik ken een gemeenteraadslid, die elk onbegrijpelijk, dus onleesbaar geschrift onmiddellijk in de prullaria-bak mikt. Want wie dán doorleest is gek. Terecht, want onze gemeente beloofde helder en begrijpelijk taalgebruik Terecht, want deze persoon wordt niet goed van het jargon en de onzinnige gekkigheid die nog steeds wordt uitgekraamd. Misschien dat er binnenkort eens wordt doorgedacht over dát grote probleem. Waarvan nota. Touché

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s