WITT€ BOORD€N

Er moet me toch eens een gedachte van het hart….
Ik heb groot respect voor vuilnismannen. Tenminste voor die stoere Hollandse knapen, die achter een vuilniswagen aanlopen om daaraan loodzware kliko’s te hangen. Dat is voor een laag loon de stinkende rotzooi van een ander opruimen.

Mijn idee is, dat er op het hoogst niveau ook “vuilnismannen” zouden moeten zijn die dagelijks doende zijn om loodzware maatschappelijke ongerechtigheden uit de openbare weg te ruimen. Nu bedoel ik niet de politie of parlementsleden, maar eerder personen, die toezicht houden op “de witte boorden”.
Die –met macht van spreken- voortijdig melden wat er faliekant fout kan gaan. De PvdA oppert vandaag de dag, dat deze club een wat socialer gezicht zou moeten laten zien. Een gewenst masker nu de Partij voor de Ouderen tsunamisch in de peiling is als tweede macht. Omdat ouderen zich bedonderd voelen en bestolen weten.

MAILHIT+ PvdA-roos-doornen.

In mijn visie moet TEN ALLEN TIJDE voorkomen kunnen worden dat eigenbelang, machtswellust, gok-lust en zelfverrijking de overhand krijgen. Die ontwikkelingen zie je de laatste decennia met grote nadelige gevolgen voor alle andere mensen op deze aardkloot. Nu zijn er best wat klokkenluiders en instituten waarschuwend doende, maar het gaat mij om een gedegen monotoring met voldoende capaciteit en macht om ongewenste activiteiten tijdig en effectief de kop in te drukken. Zoals deze kwestie: “Deutsche Bank heeft in 2009 een bonus van liefst 80 miljoen euro toegekend aan een van zijn investeringsbankiers”. Dat had dus NOOIT mogen gebeuren. Het is geld van de spaarders en wat moet 1 man met al dat geld? En welke idioten maken zo’n bonus mogelijk?
In overleg met het Zwitserse bedrijf Novartis wordt de toegezegde bonus van € 60 miljoen NIET uitgekeerd aan de oud-topman Vasella. Pas NA de ophef daarover. WIE VOLGT?

MAILHIT.teveel-genomen

Er kan nog heel wat lering worden getrokken uit de geschiedenis. Bijvoorbeeld uit “DE CURIEUZE EN GRUWELIJKE GESCHIEDENIS VAN DE FRIEZEN”, vindbaar op http://www.fanvanfryslan.nl en daarin op: http://www.fanvanfryslan.nl/?s=De+curieuze+en+gruwelijke+geschiedenis

Ook al overstroomde Friesland honderden jaren in successie, werden dijken te laat en te zwak aangelegd, eigenbelang bij kerk, adel en rijke burgerij verhinderde een afdoende bescherming van mens, dier en bezittingen. Miljoenen mensen kwamen om, verloren hun woning, het vee, de oogst en hun land,vooral vanwege individuele en groepsgewijze hebzucht en machtswellust.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s