Faillissement van het kapitalisme.

Nogal een boute stelling van deze en gene. De meeste mensen zullen over dit item geen nachtje wakker liggen. Maar wel over de feitelijkheden.
Bijvoorbeeld als iemand plotseling ontslagen is, het gezin het met veel minder inkomen moet doen ook omdat er ook geen nieuwe betrekking voorhanden is. Omdat de hele wereld in een recessie verkeert. Omdat geld, bezittingen, beleggingen, pensioen in rap tempo minder waard worden. Omdat al lang duidelijk is, dat eigenbelangbehartiging en zelfverrijking schering en inslag is. Met het gevolg dat het vertrouwen in bijvoorbeeld het bankwezen, de overhead van woningbouwcorporaties en de politiek precies zo snel is verdampt.

Het algemene gevoel is al lang: we zijn besodemieterd, bestolen en die rotzakken aan de top komen er nog mee weg ook. En er worden te langzaam en niet rigoureus genoeg maatregelen genomen. Het kapitalisme heeft zichzelf vernietigd; alleen we zien dat nog niet zo in.

MAILHIT teveel genomen

Zo langzamerhand is de wereldbevolking de etterbulten van deze maatschappij gaan ruiken. Om erger te voorkomen zullen deze stinkende gezwellen moet worden weggesneden. En er zal een systeem-herstel, een herstel van menswaardige normen en waarden moeten komen. VAN ONDEREN.
Daarom pleiten enkele vooruitdenkers voor een kanteling: een omkering naar een natuurlijker maatschappij. In deze systeem-crisis met overal een topzwaar, zelfbevoordelend management is een omkering naar natuurlijke waarden nodig. Waarbij de mens niet meer als nummer wordt gezien, hooguit als consuMENS. Een systeem-herstel waarbij dus de mens centraal staat. Waarbij kleine en grote groepen mensen zich zelfregulerend in kunnen zetten voor het welzijn van de hele maatschappij. En waarbij die rotzakken, die onbeschaamd graaiende etterbakken genadeloos worden afgestraft.

MAILHIT- Wie graait

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s