Google: niet zo internetjes.

Google

–     Het is bij internet-gebruikers (en wie is dat niet?) al lang bekend dat zoekmachines als Google ALLES opslaan en voor eeuwig bewaren. Op die manier weet Google bijna alles van bijna iedereen. Ben je op zoek naar een hotel ergens dan krijg je later en heel lang daarna nog ongevraagd allerlei reclames voor hotelboekingen ergens op je scherm.

Accepteer je cookies dan heb je kans op ontelbaar veel opdringerige, niet weg te zappen publiciteit: een koekie van eigen deeg op je dashboardje dus.

Nu heb ik eens gedacht: zou het mogelijk zijn voor een onnozele digidombo om Google eens een koekje van eigen deeg te laten slikken ? Het is te proberen. Maar hoe?

-Ik heb ontdekt, dat als je zoekt naar afbeeldingen in Google-AFBEELDINGEN dat je – met een uitgekiende selectie kenwoorden- een enorme hoeveelheid afbeeldingen  kunt binnenhalen over het gekozen onderwerp.

Maar: als het steekwoord voor Google NIEUW is of nietszeggend, dat laat Google het afweten. Een proef-op-de-som: neme men als steekwoord (tag) ++++  dan geeft Google, zeker in Google-AFBEELDINGEN, niet thuis. En nu is het de vraag of de zoekmachines dol gaan draaien  als elke Nederlander de komende week eens elke dag een tiental keren internetjes ++++ zou gaan opzoeken. Of tenminste elke EERSTE dag van de maand.

Veel aardiger zou zijn als een ieder eens iets moois gaat opzoeken: iets waar je wat aan hebt. En waardoor je een HYPE kunt ontketenen. Zo zou je bv de tag MAIL+poezie kunnen gebruiken in Google-AFBEELDINGEN , waardoor je zoekt en voorgegoogeld krijgt: een collectie internetgedichten voor TOEVOEGING aan je e-mail. De combinatie Friesland-MAIL+poëzie is (wat mij betreft) dan aanmerkelijk beter.

Vignet 3

En NU ben ik benieuwd of Google door zo’n gezamenlijke ++++actie tegen schending van ieders privacy wel lekker puh in z’n eigen staart gaat bijten, zich gaat verslikken en er in gaat stikken. Omdat en opdat er minder ongewenste en meer gewenste zoekresultaten   ++++ op je scherm opduiken. En omdat  adverteerders het dan laten afweten.       Touché.

Let ’s give 4++++to Google   Google ++++

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s